Gnällskitar

Jag och min kompis Daniel pratade i somras om Dn på stan. Ni vet, det vanliga gnället om det vanliga förfallet. Och hur man längtar tillbaka till Viggos tid. "Att det ska vara så svårt", sa Daniel som numera bor i London, "att bara göra en fredagsbilaga som utstrålar att det är kul att gå ut och att man ska gå ut och ha kul". Sen tog vi fram numret av pastan som hade rubriken "Gnällspikar" och där coverstoryn handlade om att man lät folk klaga på det de tyckte var fel. Och så satt vi där, lite dystra, och jag längtade tillbaka till 80-talet.
Idag gör pastan det igen. Nu handlar det om "Kulturklagan" - om kulturverksamheter som kämpar mot grannars klagomål. Och jo, man skulle ju kunna tänka sig att redaktionen ändå bestämde sig för att man ville vara en nöjesbilaga - och tog strid mot stockholms stads bakåtsträvare. Men, tyvärr. inte när man har den här typen av ingress.
"Bor du granne med en krog, teater, konsertlokal eller annan högljudd verksamhet kanske du inte alltid uppskattar vad de håller på med. Då är det dags att klaga."
Vad är det dom vill??? Och detta är deras coverstory. Den som ska locka till läsning, den som vi ska få hem i brevlådorna redan på TORSDAGEN för att vi ska kunna planera vår helg.
En helt annan bild av Stockholm, och betydligt roligare, ger Johan Wirfält på Rodeobloggen.

Allmänt | |
#1 - - Gustav:

Kors! Ny chefredaktör kanske? Inte vet jag om tidningen var så mycket bättre under Viggos tid, men det där inslaget slår alla rekord. Varför inte lägga ner, så kanske SvD City kan börja på nya kula?

#2 - - Ondskan:

ahahahahaha.
Tur att pastan kommer på torsdagen, så har man möjligen fått tillbaka sugen på att gå ut till lördag iaf.

#3 - - Stefan:

Pastan har väl svårt att skilja sig från den generella DN-stämningen. Det ni säger om Pastan och utelivet gäller ju även Kulturen och kulturen. Man kan ju tappa lusten att läsa och kolla på saker för mindre än att öppna den bilagan.

#4 - - Ondskan:

Det är tidsbesparande! Det tar ju mkt kortare tid att kolla igenom kulturdelen och pastan än att gå ut och göra grejerna. Man checkar av alla grejer som man sen inte har lust att se, och sen kan man sitta hemma istället.

Upp