Polis...nej, Konstskolan

Polis...nej, Konstskolan

Ja, den börjar i alla fall så, Art School Confidential. RegissörenTerry Zwigoffs och serietecknaren Daniel Clowes försök att göra om succén med Ghost World. Och, som sagt, inledningsvis är det lite som att se Polisskolan översatt till konstskolevärlden. Kufar och sterotyper staplas på varandra, och det är småputtrigt roligt. Men så ska olycklig kärlek avhandlas på ett halvlyckat sätt. Och är inte huvudpersonen lite i mesigaste laget? 
Nu har jag inte läst boken som filmen bygger på, men eftersmaken känns nästan som...en kommersiell feghet. Intrigen är lite för rak, skratten lite för enkla. Och någonstans mot slutet störtdyker slutligen handlingen det med en upplösning som ska vara någon sorts kritik eller grimas mot konstvärlden. Fullt i klass med Ernst Billgrens "AK3". Alltså inte så väldigt avancerat, kul eller smart. Eller ens elakt. 
Art School Confidential finns ute på hyr-dvd nu. 
 Kommentarer:
Postat av: s

visst var den lite fånig men det fanns ändå några roliga stunder i den. Men, som du säger, början är bäst. Väl värt ca två timmar av ens liv. Men är inte tv bättre än film, egentligen?

2007-01-12 @ 14:13:26
Postat av: Caroline Hainer

Men det är lite kul att se John Malovich i manchesterbyxor.

Caroline
http://mytwojazzhands.blogspot.com


Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits