Ensamt på Queerfilmfestivalen

Ensamt på Queerfilmfestivalen

Det märks att det varit sommaravslutning - och då menar jag inte bara de där flaken med de debila ungdomarna på i innerstan. Nej, jag menar mer att stans alla medie- och kulturarbetare haft säsongsavsked. Efter att ha kört sex-, spy bar-, p3 och p1-grejor (karsten tog med sig en femliters vinflaska) i veckan tillbringade jag och F delar av lördagen med att vara bögkulturell på Zita och den nystartade queerfilmfestivalen. Vi var ganska ensamma i början. Helt ensamma i salongen faktiskt, när vi klockan 12 kollade på Sadie Bennings gamla film Flat is Beautiful. Några fler när vi lite senare på eftermiddagen kollade på den svenska dokumentärklassikern Bögjävlar. Filmerna var riktigt bra, men festivalen verkar inte bara ha haft otur med det strålande sommarvädret, utan också ha haft enormt svårt med marknadsföringen. Något program fanns inte tidigare i veckan, och pdf:en på hemsidan gick inte att öppnaoch skriva ut. Eftersom det inte funnits någon homo/gay/queerfilmfestival på något år känns det lite trist att behöva negga, men lite konfunderad blir jag ju också över att programmet är så tillbakablickande - och att de nya filmer man tagit in mestadels kommer från den vanliga biorepertoaren (Kiellers Park och Tiden som finns kvar). Å andra sidan verkar arrangörerna komma från en ny generation kulturpuggor och -flator. Det tycker jag känns jävligt roligt - äntligen lite återväxt, äntligen någon som arrangerar grejor som man inte redan känner till. Men jag tror att de kanske kunde ha sluppit en del nybörjarproblem om de bett om lite hjälp. Vi får se om det blir sol eller filmfestival imorgon. På kvällen blir det i alla fall ytterligare en säsongsavslutning. Hejdå-middag med Lantzredaktionen.
Homofilm | |
#1 - - Ondskan:

Är den bilden där för att vara en sorts lika som bär till Fälldinbilden? Den funkar väldigt bra som det!

#2 - - Könssjukdom:

Jodå ,det är ju alltid trevligt med sk queer films festivalen i sthlm...som vanligt...skulle ju behövas en hel del av det här nere i skåne med för den delen..men neeejdå!!! Centrera allt för all del där uppe i fjällen!...Hmpf!!

#3 - - Roger:

Jag förstår inte vad du pratar om. Ni har väl homofilmfestival i Köpenhamn, och under flera år visades delar av programmet i Malmö, ja ibland till och med i Lund. Så sluta med det där förfördelade suckandet.

Upp